Det ligger latent og intuitivt i alle mennesker at vi tror “nogen” kommer og redder os en dag

Det ligger latent og intuitivt i alle mennesker at vi tror “nogen” kommer og redder os en dag

I de mange år jeg efterhånden har fulgt mennesker i deres bestræbelser på at skabe forandring, udfordre sig selv, indfri mål og drømme m.v. støder jeg ofte på fænomenet i overskriften.

Alle mennesker inkl. mig selv har i større eller mindre grad en intuitiv drift mod- og en tro på, at “nogen” eller “noget” kommer og redder dem. Vi dagdrømmer om at telefonen ringer med lige præcis det drømmejob vi går og sukker efter kan erstatte det umådeligt kedelige job vi sidder i nu. Eller vi tror vi kan melde os til et selvudviklings kursus og få 6 simple hurtige trin fra en guru coach eller lignende, til at blive lykkelige, slanke, komme i bedre form, få det perfekte parforhold osv.

Altid har vi mennesker søgt og håbet på frelsen, på at noget eller nogen større eller klogere end os kommer og redder os, tager sig af os, viser os vejen. Det er en del af være menneske at have det håb intuitivt i os og det er helt ok, det er en forsvarsmekanisme mod at føle os helt på herrens mark, en mekanisme der bidrager positivt til selvopholdelsesdriften. Men hvad er så problemet, så er det jo en positiv mekanisme?, jo, det er det bestemt, men problemet opstår når denne intuitive følelse af at nogen kommer og “redder” os, så at sige “tager over” og bliver så styrende at den hæmmer dit potentiale og indfrielsen af drømme og ønsker for dit liv, så er det på tide at begynde at udfordre dig selv!

Hvordan gør man så det?

Er du kørt helt fast i den mekanisme, så er det nok nødvendigt med et coachingforløb, men er du kun lettere ramt, så kan alene bevidstheden om mekanismen, som du nu gerne skulle have fået, være en god hjælp til at udfordre dig selv på nogle gange at gå imod denne afventende indstilling til de actions der SKAL tages, for at du føler du lever det liv du ønsker dig.
En mere “struktureret” måde at udfordre dig selv på, kunne også være konkret at notere i en bog, på smartphonen eller lignende når du udskyder noget eller agerer afventende over for noget som egentligt måske er ret vigtigt, enten i det større perspektiv eller lige her og nu. Øv dig i at observere når det sker og tag så en dialog med dig selv om det i bund og grund er “nogen-kommer-og-redder-mig” mekanismen der er i spil og gør så op med dig selv om du vil finde dig i det eller om du vil tage ansvaret selv.

God fornøjelse og del endelig mine blog indlæg eller kom gerne med idéer til andre emner og temaer jeg kan tage på her på bloggen 🙂

 

Andre aktuelle blogindlæg

Del blogindlæg:

Kontakt mig

Søg efter mine ydelser eller blogindlæg.