Om et coachingforløb?

Om et coachingforløb?

Du er højst sandsynligt landet på denne side, fordi du søger hjælp til at gå fokuseret efter mål og ønsker du har i relation til dit arbejde eller liv generelt – eller til at finde svar på vigtige essentielle spørgsmål og/eller problemstillinger/dilemmaer ift. dig selv, dit liv, din fremtid og/eller dit arbejdsliv.

Du har måske stillet dig selv de samme spørgsmål over en længere periode, men svarerne kommer ikke til dig. Måske du kører rundt i de samme uhensigtsmæssige tanke- eller handlemønstre, der gør dig træt og frustreret – for intet kommer der ud af alle tankerne og uroen. Eller du har forsøgt at opnå de mål og ønsker du har til arbejde eller livet generelt, men du kommer ikke hele vejen derhen.

Det kan også sagtens tænkes at du oplever din situation som en blanding af ovenstående, det er tit tilfældet. Uanset hvad, så fortvivl ikke, for det er helt menneskeligt at have det sådan i nogle faser i livet. Det kan jeg bekræfte, for jeg har beskæftiget mig med mennesker og menneskers livsfaser og udviklingsprocesser siden 2006, som coach og mentaltræner.

Hvad kan et coachingforløb?

Det et coachingforløb kan, er at etablere et fokuseret frirum helt uden fordomme og forudfattede meninger om dig, dine evner, dine muligheder, din adfærd, din historie, dine bedrifter og dit indre og ydre liv generelt. Jeg ser dig helt rent – og med min erfaring og uddannelse i at arbejde med menneskelige udviklings- og forandringsprocesser,  skaber det sammen med dit engagement og tilstedeværelse, en unik platform for forandring og personlig udvikling.
Scroll gerne ned og læs mere uddybende om et typisk forløb!

Sådan starter et coachingforløb typisk:

Et coachingforløb hos mig starter altid med en indledende session. Allerede hér starter den aktive coaching og du vil opleve at du får et bedre overblik over det som er udgangspunktet for at du har kontaktet mig, og uanset om du starter et forløb op, vil du få en vigtig afklaring med dig, som du kan bruge videre frem.

Jeg vil ved første session bl.a. spørge fokuseret ind til din bevæggrund for at opsøge en coach og dykke ind i de udfordringer du kommer med. Efter sessionen vil jeg komme med mit umiddelbare bud på hvordan et coachingforløb kan se ud for dig og hvad det kan bidrage med.

Et coachingforløb tager typisk mellem 4-8 sessions – antal sessions afhænger helt af den enkeltes situation, målsætninger, problemstillinger og udfordringer.

Den videre proces i Coachingforløbet

Vi starter ud med 1-3 sessioner hvor jeg interviewer dig om og omkring din situation, herunder: målsætning, motivation, historik, forhindringer, forventninger, negative og positive overbevisninger m.v. – denne fase er også her vi konkretiserer målene for forløbet og afstemmer forventninger.

Den første del af coachingforløbet er nogle gange frustrerende for klienten, fordi de fleste har gået længe med deres udfordringer og/eller ønsker og derfor har en forventning om en hurtig løsning og forandring. Men, resultaterne og forandringen kommer ikke med det samme, for så havde du ikke brug for at gå til en coach. Det er yderst vigtigt at vi får alle facetter med i startfasen og derfor får du stillet mange spørgsmål, som du sikkert har stillet dig selv mange gange og det skaber nogle gange utålmodighed og frustration.

Men fat mod, for holder du ved, holder fokus og møder op som aftalt, så skal forandringen nok komme, husk blot at coaching ikke en mirakelkur eller quickfix. Nøglen/løsningen ligger ikke gemt i en sort box et eller andet sted og manifesterer sig pludseligt, nøglen/løsningerne manes stille roligt frem, med kontinuerligt og vedholdende fokus – læs evt. mit blog indlæg om “de små skridts logik her”

Når første fase er over og vi bevæger os over i næste fase, vil du allerede være godt i gang med at skabe forandringen. Alene dét at sætte målrettet og koncentreret fokus på dig selv, dine drømme, mål, værdier, forhindringer og negative overbevisninger, sætter gang i en vigtig forandring i dit mindset og handlinger – derfor begynder du allerede nu, at mærke forandringer i din hverdag.

Det er også i denne midter-fase at vi definerer konkret, hvordan og hvad du skal foretage af konkrete handlinger og prioriteringer, for at skabe forandring og nå dine målsætninger.

I den sidste fase af coachingforløbet vil du opleve blivende forandring og du vil opleve at du tænker og handler anderledes end normalt – du bryder nu aktivt og fokuseret med vanetanker og vanemønstre, du bliver modigere, du begynder at indfri dine mål. Du vil også opleve større klarhed og indsigt i dig selv og du vil tydeligt kunne se kontrasten mellem NU og FØR. Måske har du allerede indfriet dele af din målsætning og du vil tænke over om du mon skal til at afslutte coachingforløbet.

Det er også i denne sidste fase at vi arbejder aktivt med at holde fast og gennemføre forandringerne og til fulde indfri målsætningerne, samt evaluere på hvad du har lært og forandret og hvordan du helt konkret gjorde det – evalueringen er yderst vigtig, så du senere, evt. på egen hånd kan gentage succesen og så skal du kende opskriften.
Læs mere under “hvad er coaching” eller læs udtalelser her

Vigtigt:

En naturlig del af et coachingforløb er refleksion, selvobservans samt handlinger og opgaver ude i felten. Coaching er handlingsorienteret og derfor er det altafgørende for dit udbytte at du går helhjertet ind i processen og giver plads til refleksion og fordybelse, samt prioriterer de konkrete handlinger vi aftaler, der er til gavn for processen, din målsætning og den forandring du ønsker.

Tager du udfordringerne op og går du 100% ind i processen, vil du uden tvivl kunne drage stor nytte af et coachingforløb. Forventer du derimod, at du møder op en gang om ugen og så sker forandringen af sig selv, så får du intet ud af forløbet.

Et coaching forløb er efter min overbevisning, et samarbejde mellem to kompetente personer, ikke mellem et orakel og en disciple. Du er 100% kompetent på dig selv og jeg er 100% kompetent på at se dig med nye og friske øjne og har en stor indsigt og interesse i menneskets psykologi og i hvordan vi kan frigøre potentiale – tilsammen skaber det et fabelagtigt udgangspunkt for positiv forandring og udvikling.

Er du i tvivl om jeg er den rigtige coach for dig og det du kommer med?

Så er jeg kun en sms, en email eller et opkald væk. Skriv eller ring endelig til mig på 29807183 (hvis jeg ikke tager den, sidder jeg nok i session – jeg ringer tilbage hvis du lægger dit navn og nummer) eller email mig på info @ lauenborg-coaching.dk
(Det er kun naturligt at være i tvivl, så tøv ikke med at kontakte mig, det er selvfølgelig helt uforpligtende og fortroligt.)

Se også kontakt og bookingside her

Søg efter mine ydelser eller blogindlæg.