Profil - Bo Lauenborg

Hej med dig og velkommen til!

Jeg hedder Bo Lauenborg, er coach, og hjælper i min daglige praksis, mennesker med at finde vej i livet, få mere selvindsigt, skabe overblik, sætte vigtige mål og indfri dem.

Det har jeg stort set altid gjort, også før jeg fik papir på det og blev certificeret coach, som en del af min lederuddannelse. Uanset hvad jeg har arbejdet med, har jeg altid taget eller fået tildelt rollen som sparringspartner og motivator for menneskene omkring mig, det er mit talent, kort sagt.

Privat er jeg gift og har 3 børn, 2 teenagere og en herlig efternøler.

Jeg har praktiseret professionelt som coach siden 2006 og har faciliteret mange forløb i den tid. Det kan lyde som lang tid og af meget, men det føles slet ikke sådan, for det at være coach er et kald for mig, jeg kan slet ikke lade være – og jeg lærer noget nyt i hvert eneste forløb. Jeg ser det som et meget stort privilegie, at få lov til at være med som sparringspartner på folks livsprocesser og ovenikøbet leve af det, mere kan man da ikke ønske sig vil jeg mene.

Siden 2006, hvor jeg startede min coaching-praksis, har jeg coachet mange forskellige slags mennesker, med alle mulige forskellige baggrunde og med et væld af forskellige udfordringer og målsætninger. Jeg har gennem tiden jeg udviklet min egen stil og metode som coach og du vil derfor møde et menneske der hviler godt i sig selv og sin faglighed. Jeg tilpasser mig altid den enkeltes udgangspunkt og personlighed og tilpasser min approach og metode derefter. Læs længere nede om min tilgang til praksis. 

Jeg har løbende efteruddannet mig inden for bl.a. mental træning, mindfulness, positiv psykologi m.m. – og holder mig generelt up to date med det nyeste forskning og udvikling inden for mit felt.

Jeg følger de etiske retningslinjer inden for coaching, defineret af ICF (International Coaching Federation)

En af mine absolut spidskompetencer som både menneske og coach, er min evne til at se flerspektret og fordomsfrit på et menneske, se lagene, forgreningerne og overskue en høj kompleksitetsgrad.

Kombineret med en holistisk, systemisk og pragmatisk tilgang til cochingprocessen, giver det et godt udgangspunkt for en positiv forandringsproces og indfrielse af mål og visioner – og det giver resultater for folk der går i forløb hos mig! 

Metode og tilgang

Mange spørger mig når de møder mig, hvilke metoder jeg benytter – et lidt udfordrende spørgsmål. For med så mange forløb, så mange siders faglitteratur, så mange kurser, egen-coaching og supervisionstimer i rygsækken, ja så er jeg jo som coach og menneske et sammensurium af alt dét, plus livserfaring, metoden er integreret i mig som menneske og fagperson, så det er umiddelbart svaret på spørgsmålet.
Hvis du læser videre ind i min side, vil du få et bedre indblik i hvad jeg kan tilbyde som din coach og hvem jeg er som fagmenneske. 

Læs evt. mere om hvad coaching er her om hvordan et forløb typisk forløber.

Læs gerne min blog her hvor jeg skriver om forskellige temaer og emner inspireret af mit daglige arbejde i praksissen.

Læs gerne også udtalelser fra folk jeg tidligere har haft i forløb.

Lidt ERHVERVSfakta om mig

Coaching praksis: 2006-2024.
Fuldtidsselvstændig og Iværksætter : 2005 – 2024.
Starter Ordstrømmen IVS – et startup der udgiver undervisningsmateriale til indskolingen i grundskolerne: 2017-2020.
Supervision ved forskellige dygtige coaches og mentorer: 2006-2024.
Starter Humastatic, et tværfagligt samarbejde mellem to psykomotoriske terapeuter og mig selv hvor vi udvikler 360 graders stresshåndteringsforløb: 2006-2008.
Starter Stepnote, en online nodeshop/musikbutik og senere hen musikforlag: 2008.
Starter Lauenborg Coaching: 2006.
Dykkerleder uddannelse: 2005.
Springer ud som iværksætter og starter Funkisfood, økologisk import firma(afhændet i 2012) : 2005.
HR konsulent & virksomhedscoach i Telenor business solutions 2002 – 2004.
Master Coach uddannelse hos Coach & Co: 2002 – 2004.
Bliver efter kort ansættelse, forfremmet til leder i IT firmaet, Telenor Business Solutions: 2000 – 2004.
Laver sporskifte, holder sabbatår og rejser ud i verden og læser og uddanner mig inden for psykologi og filosofi 1999-2000.
Arbejder som kok og køkkenchef på en række forskellige restauranter 1995 – 1999 i Danmark.
Bliver indkaldt til tjeneste som soldat i Søværnet og melder mig derefter som frivillig og bliver professionel soldat. Er bl.a. med som soldat under Jugoslavien konflikten i NATO flåden 1993-1995. 

Inspirationen og tilgangen til coachingprocessen

Som menneske og coach er jeg bl.a. inspireret af den eksistentielle tanke og ide om søgen efter mening og den drivkraft der ligger i at mærke og forstå livets betingelser – altså at der ikke kan være noget liv uden at der også er en slutning, at de to er hinandens modsætninger men også hinandens forudsætninger. At forstå og anerkende dét til fulde, at mærke det som en del af livets betingelse kan give en umådelig kraft og fokus til at bruge tiden du har fået tildelt her på jorden, på bedst mulig vis.

Jeg er også inspireret af den kognitive psykologi såvel som den positive psykologi, herunder fx fokus på individets potentialer og styrker frem for fokus på mennesket som noget der skal repareres (red. Positiv Psykologi), samt ideen om at tanker skaber følelser og at vi dermed gennem ændring af vores måde at tænke på, kan ændre den måde vi føler og dermed også handler på (red. Kognitiv Psykologi).

Når jeg involverer mig i et nyt coachingforløb dedikerer jeg mig meget til den proces der skal i gang og det menneske jeg sidder over for, det er en stor tillidserklæring til mig når folk inviterer mig ind i deres proces. Som en del af min metode skriver jeg journal eller logbog kalder jeg det også, både før og efter mine sessioner. Lidt ligesom en forfatter der skriver sig i ind sine karakterer, skriver jeg mig ind i mine klienters historie og fortælling, for på den måde virkelig at forstå det menneske jeg sidder over for – den indsigt og forståelse er afgørende vigtig for processen og resultaterne af et forløb. 

Vi mennesker skal forstås og ses på som unikke individer og væsener, af de mennesker som på forskellig vis bliver vores hjælpere og relationer. Det gælder også coaches, terapeuter, psykologer – det erfarede jeg tidligt i min karriere som coach.

En af mine absolut spidskompetencer som både menneske og coach, er min evne til at se flerspektret og fordomsfrit på et menneske, se lagene, forgreningerne og overskue en høj kompleksitetsgrad. Kombineret med en holistisk, systemisk og pragmatisk tilgang til cochingprocessen, giver det et godt udgangspunkt for en positiv forandringsproces og indfrielse af mål og visioner – og det giver resultater for folk der går i forløb hos mig! 

Læs udtalelser fra nogle af mine klienter her

Læs mere om coachingforløb her

Kontakt mig eller book tid her

Søg efter mine ydelser eller blogindlæg.