Karrierecoaching

Karrierecoaching

karriere_billed_lille

Føler du at din karriere er gået i stå, at du er stagneret i dit job? Eller er den måske aldrig rigtigt kommet i gang eller blevet det som du ønskede? Uanset hvad, så går jeg ud fra at du ikke er tilfreds med din karriere som den er nu, ellers sad du ikke og læste på min side om karrierecoaching.

Hvis du sidder nu og nikker genkendende til ovenstående, så er karrierecoaching lige netop tiltænkt dig, så fat mod og tro, for du kan godt komme derhen hvor du ønsker at være med din karriere – det har jeg, som hjælperen på sidelinjen, set ske mange gange.

Et karrierecoaching forløb kan tage mange former og ofte kommer der en række aspekter i spil, som er nødvendige at få i spil, for at få progression og energi ind i processen og i dig. Herunder beskriver jeg to hoved scenarier, som jeg typisk oplever folk kommer med. 

Overordnet set er der typisk to scenarier:

1. Kørt fast i et karrierespor – og i komfortzonen!

Er der hvor du er kørt fast i et karrierespor som du ikke trives med. Måske er du havnet der lidt tilfældigt og har ladet dig føre med strømmen, det sker for rigtig mange, eller måske har det spor bare aftjent sin værnepligt. Typisk for mennesker der er kørt fast i et karrierespor er, at skæringen for hvornår skiftet optimalt set burde være forekommet, er gået væsentligt over dato. Du har måske hængt fast pga. den gode løn, de gode personaleforhold, de gode kolleger, trygheden i at kunne bestride et job med højre hånd bundet på ryggen m.fl.

Konsekvensen af at gå over dato, er meget ofte at det føles helt umuligt og uoverkommeligt for dig, at se hvad det nye spor skal være – hvad er mulighederne overhovedet, og hvad kan du egentlig udover det du har beskæftiget dig med det sidste lange stykke tid?! Men værst af alt er, at selvtilliden ofte er kraftigt for nedadgående. Det, ikke at bruge sig selv positivt og udfordre sig selv, skaber passivitetsfølelse og koster på selvtilliden – du er simpelthen kørt fast i komfortzonen og der skal virkelig et markant skift til for, at få dig på ret køl igen.

Det er hér en karrierecoach som jeg kommer ind i billedet. Jeg har stor erfaring, både personligt og fra de mange coachingforløb jeg har faciliteret inden for samme tema . Derfor er jeg klædt godt på til at hjælpe dig med at finde retningen, energien, viljen og den tro på dig selv der skal til, for at skifte til det rigtige spor.

2. Aldrig rigtig kommet i gang med karrieren

Det skyldes ofte to ting, du fik den rigtige uddannelse men det lykkedes dig aldrig rigtig at få det helt optimale job, eller også fik du valgte helt eller halvt forkert ift. uddannelse, men slog dig til tåls med det faktum og fik et arbejde inden for den retning. Der kan selvfølgelig også være andre årsager, men det er de to mest almindelige årsager til at folk aldrig rigtig, kom i gang med karrieren.

Fælles for dem begge er, at det kan være meget svært at finde vejen, viljen og motivationen til at komme ud af den knibe og det dilemma det er at stå her. Ofte føler folk sig generelt utilfredse med tilværelsen, de drømme du havde fik du ikke indfriet og den optimisme og tro på fremtiden du havde en gang, er forduftet og overtaget af en evig trummerum, hvor du lever for weekenderne og ferierne, og hvor du ikke kan huske den ene arbejdsdag fra den anden.

At være hér, er bare ikke sjovt og du spilder din tid unødigt, for uret tikker og hjertet banker, som Steffen Brandt så klart siger det. Det kan godt lade sig gøre at komme derhen hvor livet ikke er én lang trummerum, hvor du rent faktisk nyder at gå på arbejde, hvor det måske ligefrem bliver en hobby for dig og hvor du fyldes op med energi hver dag, fordi du føler at det du lever af, giver mening for dig.

Men, det kræver at du tager seriøst fat og får bearbejdet alle skuffelserne, får nye øjne på dig og dine ønsker og drømme for livet og karrieren – og dernæst går all in på at vende skuden og komme hen på den karrierehylde hvor du hører til.

Synes du at det lyder som om jeg kunne være en god hjælper for dig, til at komme videre derfra hvor du er nu til det sted du ønsker? Så opfordrer jeg til at vi mødes til et indledende møde hvor du kan fortælle din historie og jeg kan komme med mit oplæg til, hvordan et karrierecoaching forløb kunne se ud for dig.

Jeg har praksislokaler midt i København i Nansensgade tæt på Metro og S-tog.

Book tid eller kontakt mig her

Læs udtalelser fra tidligere karrierecoaching klienter her

Søg efter mine ydelser eller blogindlæg.