Er du ofte jaloux på andres succes eller stræben herefter?

Er du jaloux på andres succes

Er du ofte jaloux på andres succes eller stræben herefter?

Er du ofte jaloux på andres succes? så er dette indlæg lige noget for dig – der ligger nemlig ofte et stort ikke-udlevet potentiale gemt i den form for jalousi som vedrører andres succes eller stræben efter den.

Jeg oplever ofte at klienter i min coaching praksis udtrykker jalousi over for deres venner og bekendte, en jalousi som ofte også er til stede som en blind makker i deres generelle syn på verden og i deres retorik. Det er alle de andre der har det gode liv, med det gode job, de gode ferier, de søde og artige børn, masser af penge osv. Ofte har jalousien været der i lang tid, den har fyldt meget i bevidstheden og ofte beskriver folk at den nærmest er ved at æde dem op, i nogle tilfælde er den så slem at nogle begynder at undgå de mennesker der tricker den og så er det virkelig problematisk.

Det er hårdt at være jaloux, det koster på kræfterne og værst af alt, det koster på fokus kontoen. Med fokus kontoen mener jeg den konto du bør have in mind til fx at fastholde fokus på at skabe den forandring og succes du ønsker dig, for det gør du, hvad enten du er bevidst om det eller ej.

Jalousi på andres succes eller stræben herefter, er næsten altid et signal om at du ikke lever dit liv fuldt ud eller i hvert fald forsøger at gøre det og arbejder målrettet på det. For at komme væk fra jalousien, skal du derfor begynde at arbejde på at skabe succes i dit eget liv, du skal lægge en plan du mærker og tror på og som har fat dybt inde i din sjæl og din eksistens.

Sådan bruger du Jalousien positivt:

Inden jeg går i gang med dette afsnit, skal det siges at det kan kræve en del mere end at læse det her blog indlæg, at lære at bruge omtalte form for jalousi positivt, fx et coaching forløb hvor denne tematik ofte indgår som et del element – men håber alligevel du kan blive inspireret.

Lad mig så komme i gang…(læs det her ekstra grundigt)

Først og fremmest skal du reflektere over hvad succes er for dig, og gå nu i dybden med reflektionen, lad det tage nogle dage eller uger, brug tid og skab rum til din reflektion, gå fx ture ved havet eller hvad der nu virker for dig og sørg for at skrive dine tanker ned eller indtal dine reflektioner på din smartphone eller andet medie.

Når du reflekterer, så forsøg at lade være med at dømme dig selv, at være overdommer, det fører ikke til noget. Stil dig selv HV spørgsmål og reflekter så over dem, fx; “Hvad gør mig glad når jeg arbejder”, “hvad gør mig glad i min fritid?”, “hvad er det jeg gør nu(eller ikke gør) i mit liv som ikke gør mig glad?”, “hvor meget fylder procentuelt det som ikke gør mig glad i mit liv”? og forsæt i samme stil – med den form for kontrastfyldte spørgsmål giver du grobund for en sund reflektion der giver dig et godt billede af hvad succes er for dig.

Når du føler dig klar til det, så sæt dig ned og skriv et manifest på max én A4 side som skarpt indrammer og beskriver følgende:

  • Din helt egen personlige definition af succes som du ønsker den.
  • De konkrete og vigtige ændringer i dit fokus, tanker og attitude som du bliver nødt til at foretage dig for at kunne opnå succesen.
  • De konkrete del elementer og indsatsområder som du skal arbejde på for at du kan opnå den afdækkede succes.
  • Skriv også ned hvad det vil betyde for din livskvalitet og din energi at arbejde fokuseret på at opnå din succes og selvfølgelig også hvad det vil betyde når du når begynder at nå dine målsætninger.
  • Sæt evt. tid på for delmålene, men kun hvis det hjælper dig til at holde fast.

Og så er det sådan set bare at gå i gang!

Huskekager:

Husk at sætte tid af til løbende at reflektere og evaluere på den plan du er i gang med  – det er meget meget vigtigt at du husker den del, da du ellers vil miste fokus og planen glider ud i sandet.

Hvad succes betyder for det enkelte menneske er selvfølgelig helt individuelt. For nogle kan succes være at blive bedre til at være nærværende, for andre kan det være at tjene nok penge til at man kan være økonomisk uafhængig. Uanset hvad der definerer din succes, så se altid din definition af succes som et ideal og som et pejlemærke at arbejde hen imod, aldrig som noget du skal indfri 100% – så kan du kun blive skuffet.

Når du begynder at mærke at du når dine målsætninger og succesen opleves tydeligt, så sæt nye mål, nye pejlemærker og udfordringer, ellers vil du hurtigt mærke jalousien dukke op igen. Der er kun én endestation og det er ikke når du opnår dine mål 🙂

God fornøjelse

 

Andre aktuelle blogindlæg

Del blogindlæg:

Kontakt mig

Søg efter mine ydelser eller blogindlæg.